İstanbul Ticaret Üniversitesi ders notlarını indirebilirsiniz...
İstanbul Ticaret Üniversitesi, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Vakıf Yükseköğretim Kurumları Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda "İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı" tarafından kurulan bir vakıf üniversitesidir.
İstanbul Ticaret Üniversitesinin en üst karar organı Mütevelli Heyetidir. Mütevelli Heyeti, İstanbul Ticaret Odası Eğitim ve Sosyal Hizmetler Vakfı tarafından atanmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesi kurma düşüncesi, Üniversitenin ilk Mütevelli Heyet üyelerinden, İstanbul Ticaret Odası Genel Sekreteri Profesör Doktor İsmail Özarslan tarafından ortaya atılmıştır. Üniversitemiz, ek kontenjanla aldığı 73 öğrencisi ile 2001-2002 döneminde eğitim ve öğretim hayatına başlamıştır.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, 25 lisans programının yürütüldüğü altı Fakülte, İngilizce Hazırlık Bölümü ve Meslek Yüksek Okulu ile üç Enstitü ve üç Merkezden oluşmaktadır. Fakülteler; Fen Edebiyat, Ticari Bilimler, Hukuk, İletişim, Mühendislik ve Tasarım ile Uygulamalı Bilimler fakülteleridir. Fen ve Edebiyat Fakültesi; İstatistik, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji bölümlerini, Ticari Bilimler Fakültesi; İşletme, Uluslararası Ticaret, Bankacılık ve Finans, Turizm İşletmeciliği, Uluslararası İlişkiler, İktisat, Ekonomi ve Muhasebe Denetim Bölümlerini, Hukuk Fakültesi; Kamu Hukuku, Özel Hukuk Bölümlerini, İletişim Fakültesi; Medya ve İletişim Sistemleri, Halkla İlişkiler ve Görsel İletişim Tasarımı Bölümlerini, Mühendislik ve Tasarım Fakültesi; Endüstri ve Bilgisayar Mühendisliği ile Tekstil Mühendisliği, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği ile Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan Mücevherat Mühendisliği Bölümlerini, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ise Basım Yayın Üretim Teknolojileri, Uluslararası Lojistik ve Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği bölümlerini kapsamaktadır. Üniversitemizin Meslek Yüksek Okulu, endüstri ve ticaretteki trendlere ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu kaliteli ara eleman yetiştirilmesine uygun biçimde tasarlanmıştır. Meslek Yüksek Okulu bu çerçevede, Dış Ticaret I. Öğretim ve II. Öğretim, Lojistik, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, I. ve II. Öğretim, Bilgisayar Teknolojisi, Bilgisayar Programcılığı, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, İngilizce müfredat çerçevesinde Hava Lojistiği, Havacılık Yer Hizmetleri Yönetim Programı, Çift Diplomalı Bilgisayar Teknolojisi Programlarından oluşmaktadır. İstanbul Ticaret Üniversitesinin Hazırlık Okulu bir yıl süren İngilizce hazırlık eğitimi vermektedir.